Rozmarýnové brambůrky

30. března 2010 v 14:35 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  přílohy a zelenina
upečeno

Brambora jsou pravděpodobně moje nejoblíbenější příloha a Rozmarýnové brambůrky jsou velmi jednoduché a přitom značně efektivní.

budeme potřebovat:
  • malé brambůrky ve slupce
  • sůl
  • vodu
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej
  • špejle

suroviny

Malé brambůrky přibližně stejné velikosti zalijeme vodou, osolíme, přihodíme snítku rozmarýnu a dáme vařit, jak prosté že?
vaříme

Dobrá, aby to nebylo tak jednoduché, tak tohle je postup pro ty co koupily brambory již vyprané, ostatní si je budou muset nejdřív vydrbat.
Brambůrky uvaříme se snítkou rozmarýnu doměka - a tady opravdu nevím, veškeré mé dosavadní znalosti češtiny mi nestačí k tomu abych spaávně určila zda se píše do měka nebo doměka. Pokud si je někdo z vás jistý, která varianta je správná, nechť neváhá a poučí i nás ostatní.

Každopádně uvařené brambůrky necháme prochladnout a napícháme je jako špíz na špejle. Plech na pečení si vyložíme papírem na pečení, bramborové špízy potřeme olivovým olejem, naskládáme je na plech a hustě posypeme rozmarýnovými lístky.
před pečením


A jsme ve fázi zkompletování celého pokrmu, hladové a nových kulinárnřských zážitků lačné krky už se dožadují uspokojení svých chuťových kanálků, takže jdeme do finále.

Připravené bramborové špízy dáme do předehřáté trouby buďto na obyčejné pečení, nebo kdo má tu možnost tak pod gril a to na 200°C cca 15-20 minut. Já jsem zkombinovala půl času pečení pod grilem a půl času na horkovzduch.
upečeno

A pochutnat si na nich můžete třeba s kuřecím masíčkem a lilkovou záležitostí
hotovo2


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Lenka Lenka | 2. února 2011 v 8:54 | Reagovat

Brambory jsou vynikající ! Včara jsem je vyzkou šela, a všichni chválili. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama