Kráva a prase z Mexika

20. dubna 2010 v 20:03 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  masíčko

miska 2

Sluníčko se nám z těchto jarních dnů poněkud vytratilo a tak je třeba zahřát se alespoň zevnitř. Kdo má rád kombinaci hovězího a vepřového masa se špetkou chilli a kapkou Tabasca tomu je zcela jistě určen tento recept. Takže nahoďte sombrero pusťte si mexické kytary a jdeme na to:

suroviny

  • 300g libového hovězího masa (třeba zadní nebo roštěnec)
  • 180g vepřové kýty
  • 130g fazolových lusků
  • 2 cibule
  • 1 šťavnatá paprika
  • konzerva 430g Bonduelle Mexicana - fazole a kukuřice v chilli omáčce
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • tabasco
  • olej

Maso si nakrájíme na tenoučké plátky či nudličky a ve dvou miskách smícháme každé zvlášť se solí, pepřem, pár kapkami tabasca a špetkou chilli, každý dle ostrosti svého jazyka a přidáme 2 lžíce oleje. Kdo chce může přidat též kapku sójové omáčky.

Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje a zprudka na něm osmahneme hovězí maso a necháme 20 minut podusit, možná bude potřeba podlít trochou vody.
hovězí

Do pánve přidáme vepřové, osmahneme ho a dusíme dalších 20 minut.
obě

Nyní se dostává ke slovu zelenina. K masu přidáme na proužky pokrájenou cibuli,
s cibulí

lehce ji podusíme - cca 5 minut a přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku. Teď je čas přidat papriku
a asi po 5ti minutách fazolové lusky.
paprika a lusky

Podle potřeby průběžně směs podlíváme horkou vodou abychom měli trochu šťávy. Po změknutí masa a zeleniny, kterou nedusíme úplně na kaši, ale necháme ji křupavější, přidáme plechovku Mexicana od Bonduelle. Tohle malé ulehčení se zde hodí, neboť tahle konzerva je dostatečně kvalitní aby mohla být použita v tomto receptu. Vašemu odhodlání se však meze nekladou, takže kdo chce přidá si vařené fazole a kukuřici, více rajského protlaku a případně i čerstvá rajčata, je zde prostor pro vlastní pokusnictví.

Já jsem však pro tentokrát použila konzervu a nechala jsem vše společně prohřát.
hotovo

Teď už zbývá jen doladit výslednou chuť, přidat sůl pepř či dle míry ostrosti chilli případně hnědý cukr na zjemnění a máme hotovo.
miska

A je jen na vás zda si na tomto mexickém pokrmu pochutnáte s tortillami nebo si zakrojíte pořádný krajíc českého chleba a vše spláchnete dobrou Tequilou.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama