Pappardelle na orientálně-italské vlně

15. dubna 2010 v 17:24 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  těstoviny
talíř

Pappardelle jsou vlastně italskou verzí toskánských fettuccine a jelikož placaté široké nudle jdou u nás velmi dobře na odbyt, tak předkládám jeden receptík kde je jak oblíbená sýrová omáčka, tak i špetka orientálního koření. Vždyť skořice nemusí být nutně spojena jen s jablečným koláčem nebo štrúdlem. Máte-li chuť na špetku zlatavé kurkumy, kuřecí masíčko, zeleninu a sýrovou omáčku pak si připravte:

suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • 180g brokolice
  • 150g růžičkové kapusty
  • 2 malé cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • 250g baby karotky
  • olivový olej
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 smetana na vaření
  • 150g parmezánu
  • 200g Ementálu nebo goudy či jiného podobného výrazného sýra
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • rozmarýn
  • kurkuma
  • skořice

Kuřecí prsa vypereme a nakrájíme na drobnější kousky. V misce je smícháme se solí, kořením, prolisovanými stroužky česneku, kapkou sójové omáčky a olivového oleje a necháme 2-3 hodinky proležet.
maso

Na sporáku si rozpálíme pánev přidáme trochu olivového oleje a zesklovatíme cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme maso, krátce ho osmahneme
s cibulí

a začneme postupně podle tvrdosti přidávat zeleninu. První je na řadě baby karotka, podusíme 5
minut, následuje růžičková kapusta, které dáme 10 minut a nakonec brokolice - té by dalších 10 minut mělo stačit, záleží jestli máte raději zeleninu zachovanou v křupavější podobě nebo víc uvařenou.

Mezitím co se nám maso se zeleninkou dusí si dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme si sýrovou omáčku. Na sporáku si dáme hrnek, zapneme sporák, do hrnku nalijeme smetanu a přidáme nastrouhaný sýr a špetku pepře (třeba bílého) a pak už jen zahříváme a mícháme až nám vznikne hladká sýrová omáčka. Zde opět záleží na vaší chuti, někdo si omáčku přisolí, někdo přidá víc sýra, nechte se tedy vést svými chuťovými buňkami.
sýrová omáčka

Těstoviny uvaříme tak jak to máme rádi buďto na zkus nebo měkčí a scedíme.
těstoviny

Podušené maso se zeleninkou dochutíme a můžeme začít servírovat. Buďto si těstoviny smícháme s připraveným masem a zeleninou, nebo dáme na talíř těstoviny na ně naaranžujeme směs a ve finále přelijeme sýrovou omáčkou.
talíř2

Teď už zbývá jen nalít sklenku dobrého vína, pustit si nějakou příjemnou hudbu a popřát si dobrou chuť.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama