Kremrole

10. května 2010 v 19:47 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  zákusky a cukroví

hotovo

Můj malý cukrárenský seriál pokračuje další klasikou - kremrolemi. Neznám snad nikoho kdo by je neměl rád a znám spoustu těch kdož je milují. Jelikož jsem v jedné pekárně našla zdroj velmi dobrého listového těsta neobtěžovala jsem se pro tentokráte s jeho výrobou, ale možná na ni také časem dojde, uvidíme. A když máme těsto hotové tak už je výroba kremrolí dílem okamžiku a není snad rychlejší dezert než tenhle.


suroviny

Na 20 klasických kremrolí:
  • 350g listového těsta
  • hladká mouka na podsypávání
  • vejce na potření
  • 4 bílky
  • 80g moučkového cukru
  • 160g cukru krupice
  • 8 lžic vody

Práce s listovým těstem je tak rychlá, že si rovnou zapneme troubu a nastavíme teplotu na 180°C. Listové těsto si vyválíme na hodně hodně tenký obdélník a rozřežeme ho na asi 2cm pruhy.
pruhy

Pruhy pak natáčíme od širšího konce na trubičky na kremrole, tak aby se lehce překrývaly a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Záleží jak budou pruhy dlouhé, přiměřeně si je odtrhneme a zbytky pak zase spojíme válečkem v celý proužek. Na výsledku to není nijak poznat.

Hotové zámotky potřeme na horní straně rozšlehaným vajíčkem
namotáno

a dáme péct do předehřáté trouby do zlatova. Já jsem pár kremlolí namotala i na nalé trubičky abych zkusila mini kremrolky.

Upečené kremrole hned stáhneme z trubiček a necháme v misce vychladnout.
upečeno

Krupicový cukr dáme do kastrůlku, přidáme k němu 8 lžic studené vody a mícháme do rozpuštění, pak přivedeme rozvar pomalu k varu a vaříme na velmi mírném ohni do doby až je svařený na nit. To znamená, že si dáte na prst kapku rozvaru, spojíte dva prsty k sobě a rozvar se vám mezi nimi táhne jako nit, trvá to kolem 20-30 minut.

Mezitím co se nám vaří rozvar si ušleháme pevný sníh z bílků, zašleháme do něj moučkový cukr a vytvoříme pevný sníh.
ušlehané bílky

Svařený rozvar hned vlijeme do sněhu a šleháme do tuha dokud nám sníh nevychladne - kolem 8mi minut (tento čas je při použití elektrického šlehače, ruční šlehání vzhledem k značnému rozbolavění rukou nedoporučuji).
náplň

Sněhem naplníme upečené kremrole buďto sáčkem s hladkou širokou špičkou, nebo jen sáčkem s ustřiženým rohem,
hotovo na plechu

pocukrujeme je moučkovým cukrem a můžeme si pochutnávat.

hotovo2

 

13 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Pája Pája | Web | 10. května 2010 v 21:49 | Reagovat

Vypadají skvěle a bílky mi teď budou i přebývat, ale dvoje sladké by nemuseli ostatní unést, tak to nechám na jindy a udělám z bílků jenom drobné pusinky.
Mimochodem, poměrně ráda sem zavítám, ale na intru mám pomalé připjení a tak je to ještě výraznější než doma. Tvůj blog se mi velmi pomalu načítá, nejspíše v důsledku velikost jednotlivých fotografií. Myslíš, že se s tím dá něco dělat?

2 sladkyoblacek sladkyoblacek | E-mail | Web | 11. května 2010 v 10:51 | Reagovat

Na to pomalé načítání už mě také jedna kamarádka upozorňovala, mě se stránka načítá celkem rychle, ale asi mám tedy rychlejší připojení. To zpomalení má s největší pravděpodobností na svědomí množství a velikost fotek, zkusím se poradit s přítelem, který má na tyhle věci lepší buňky než já, případně pak s administrátory blogu, díky za upozornění

3 Maruška Maruška | E-mail | 9. února 2011 v 13:15 | Reagovat

Skvělý recept,doplněný obrázky.
Nikdy se mi nepovedla nápln,ale tentokrát pohádka.Manžel mně,tak chválil,až jsem se červenala.Mockrát děkuji.Maruška.

4 Kačka Kačka | 3. července 2012 v 10:47 | Reagovat

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Včera jsem dělala kremrole a těsto se povedlo, ale když jsem dělala krém tak jsem se nejdřív strašně spálila, když jsem chtěla zjistit jestli je to dost svařené a pak ještě mi to zkaramelizovalo a ztuhlo a zničilo hrnec. Dá se s tim něco dělat?

5 jiřka jiřka | E-mail | 1. února 2014 v 18:27 | Reagovat

dnes jsem dělala kremrole podle tohoto receptu a sou vynikající až na to že toho bílkového krému je moc je to tak na dva balíčky listového těsta

6 zuzík zuzík | 16. dubna 2016 v 12:50 | Reagovat

Nejlepší kremrole :-) podle tohoto receptu se vždy povede krém, jsou výborné!!

7 Jazesestit Jazesestit | E-mail | 25. května 2017 v 10:16 | Reagovat

mexico pharmacy cialis gto
http://viagra-withoutadoctors.com - viagra without doctor prescription
  generic cialis tadalafil low prices
<a href="http://viagra-withoutadoctors.com">viagra without prescription
</a> - cialis commercial
cialis doseage

8 BriamAroub BriamAroub | E-mail | 18. října 2017 v 0:47 | Reagovat

viagra quick
http://viagrawithoutdoctorprescr.org - viagra no prescription
  gallery menalto viagra
<a href="http://viagrawithoutdoctorprescr.org">viagra without a doctor prescription
</a> - more testostrone than viagra
viagra 10 mg effectiveness replies

9 JazesAccex JazesAccex | E-mail | 13. února 2018 v 5:09 | Reagovat

buy cialis slidell
http://viagrawithoutdoctorpharm.com - viagra without a doctor prescription usa
  venta de cialis
<a href="http://viagrawithoutdoctorpharm.com">viagra without doctor prescription
</a> - prozac compatibility with cialis
cialis v viagra

10 Olga Sefcik Olga Sefcik | E-mail | 15. února 2018 v 21:23 | Reagovat

My Mom used to make the cream with just heavy cream with powdered sugar.  Why?  Because we all ate it so fast that she didn't go thru the cream process you did.  She also made her own testa.  She grew up in Moravsky Pisek and was the best cook and baker in the world.  That's a daughter talking about her Mom

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama