Kremrole

10. května 2010 v 19:47 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  zákusky a cukroví

hotovo

Můj malý cukrárenský seriál pokračuje další klasikou - kremrolemi. Neznám snad nikoho kdo by je neměl rád a znám spoustu těch kdož je milují. Jelikož jsem v jedné pekárně našla zdroj velmi dobrého listového těsta neobtěžovala jsem se pro tentokráte s jeho výrobou, ale možná na ni také časem dojde, uvidíme. A když máme těsto hotové tak už je výroba kremrolí dílem okamžiku a není snad rychlejší dezert než tenhle.


suroviny

Na 20 klasických kremrolí:
  • 350g listového těsta
  • hladká mouka na podsypávání
  • vejce na potření
  • 4 bílky
  • 80g moučkového cukru
  • 160g cukru krupice
  • 8 lžic vody

Práce s listovým těstem je tak rychlá, že si rovnou zapneme troubu a nastavíme teplotu na 180°C. Listové těsto si vyválíme na hodně hodně tenký obdélník a rozřežeme ho na asi 2cm pruhy.
pruhy

Pruhy pak natáčíme od širšího konce na trubičky na kremrole, tak aby se lehce překrývaly a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Záleží jak budou pruhy dlouhé, přiměřeně si je odtrhneme a zbytky pak zase spojíme válečkem v celý proužek. Na výsledku to není nijak poznat.

Hotové zámotky potřeme na horní straně rozšlehaným vajíčkem
namotáno

a dáme péct do předehřáté trouby do zlatova. Já jsem pár kremlolí namotala i na nalé trubičky abych zkusila mini kremrolky.

Upečené kremrole hned stáhneme z trubiček a necháme v misce vychladnout.
upečeno

Krupicový cukr dáme do kastrůlku, přidáme k němu 8 lžic studené vody a mícháme do rozpuštění, pak přivedeme rozvar pomalu k varu a vaříme na velmi mírném ohni do doby až je svařený na nit. To znamená, že si dáte na prst kapku rozvaru, spojíte dva prsty k sobě a rozvar se vám mezi nimi táhne jako nit, trvá to kolem 20-30 minut.

Mezitím co se nám vaří rozvar si ušleháme pevný sníh z bílků, zašleháme do něj moučkový cukr a vytvoříme pevný sníh.
ušlehané bílky

Svařený rozvar hned vlijeme do sněhu a šleháme do tuha dokud nám sníh nevychladne - kolem 8mi minut (tento čas je při použití elektrického šlehače, ruční šlehání vzhledem k značnému rozbolavění rukou nedoporučuji).
náplň

Sněhem naplníme upečené kremrole buďto sáčkem s hladkou širokou špičkou, nebo jen sáčkem s ustřiženým rohem,
hotovo na plechu

pocukrujeme je moučkovým cukrem a můžeme si pochutnávat.

hotovo2

 

13 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Pája Pája | Web | 10. května 2010 v 21:49 | Reagovat

Vypadají skvěle a bílky mi teď budou i přebývat, ale dvoje sladké by nemuseli ostatní unést, tak to nechám na jindy a udělám z bílků jenom drobné pusinky.
Mimochodem, poměrně ráda sem zavítám, ale na intru mám pomalé připjení a tak je to ještě výraznější než doma. Tvůj blog se mi velmi pomalu načítá, nejspíše v důsledku velikost jednotlivých fotografií. Myslíš, že se s tím dá něco dělat?

2 sladkyoblacek sladkyoblacek | E-mail | Web | 11. května 2010 v 10:51 | Reagovat

Na to pomalé načítání už mě také jedna kamarádka upozorňovala, mě se stránka načítá celkem rychle, ale asi mám tedy rychlejší připojení. To zpomalení má s největší pravděpodobností na svědomí množství a velikost fotek, zkusím se poradit s přítelem, který má na tyhle věci lepší buňky než já, případně pak s administrátory blogu, díky za upozornění

3 Maruška Maruška | E-mail | 9. února 2011 v 13:15 | Reagovat

Skvělý recept,doplněný obrázky.
Nikdy se mi nepovedla nápln,ale tentokrát pohádka.Manžel mně,tak chválil,až jsem se červenala.Mockrát děkuji.Maruška.

4 Kačka Kačka | 3. července 2012 v 10:47 | Reagovat

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Včera jsem dělala kremrole a těsto se povedlo, ale když jsem dělala krém tak jsem se nejdřív strašně spálila, když jsem chtěla zjistit jestli je to dost svařené a pak ještě mi to zkaramelizovalo a ztuhlo a zničilo hrnec. Dá se s tim něco dělat?

5 jiřka jiřka | E-mail | 1. února 2014 v 18:27 | Reagovat

dnes jsem dělala kremrole podle tohoto receptu a sou vynikající až na to že toho bílkového krému je moc je to tak na dva balíčky listového těsta

6 zuzík zuzík | 16. dubna 2016 v 12:50 | Reagovat

Nejlepší kremrole :-) podle tohoto receptu se vždy povede krém, jsou výborné!!

7 Jazesestit Jazesestit | E-mail | 25. května 2017 v 10:16 | Reagovat

mexico pharmacy cialis gto
http://viagra-withoutadoctors.com - viagra without doctor prescription
  generic cialis tadalafil low prices
<a href="http://viagra-withoutadoctors.com">viagra without prescription
</a> - cialis commercial
cialis doseage

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama