Čínské nudle

20. června 2010 v 21:01 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  těstoviny

hotovo

Čínské nudle s hovězím masem jsou momentálně nejoblíbenějším jídlem mojí drahé polovičky, a jelikož jejich příprava není nijak složitá, objevovaly se na našem večerním menu v poslední době dosti často. Takže se o ně podělím i s vámi.

suroviny


  • 450 g hovězího masa - zadní či steakové
  • 2 zelené papriky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • olej
  • Tabasco - pár kapek
  • velký oříšek zázvoru
  • 3-4 stroužky česneku podle velikosti
  • 1 velká cibule
  • 1 velká červená cibule
  • 1 lžička curry pasty
  • hrst sušených černých hub
  • 2 lžíce solamylu
  • plechovka bambusových výhonků - plátky
  • sůl
  • pepř
  • nudle

A můžeme začít s přípravou masa. Maso vypereme a nakrájíme na tenoučké plátky či nudličky, prostě jak vám to přijde pod nůž. Nakrájené maso osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce solamylu, 3 lžíce sójovky, pár kapek tabasca (nebo použijte třeba chilli, záleží na vás jaký plamenný zdroj máte zrovna po ruce) l rovnou lžičku curry pasty (pokud máte), nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a promícháme. Přilijeme olej - jen takové množství aby nám obalil maso ale nesmí v něm plavat, dobře promícháme,
naložené maso

překryjeme potravinovou fólií a dáme na pár hodin proležet do lednice.

Houby si namočíme do vody a necháme je nabobtnat.

Chvíli před tím než zapneme sporák si vyndáme maso z lednice aby nebylo úplně studené. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, tak 3 lžíce, přidáme na proužky nakrájenou cibuli
nakrájená zelenina

a zesklovatíme, pak přidáme naložené maso a osmahneme. Teď už zbývá jen na proužky nakrájená paprika, tak šup s ní do pánve, když se nám osmahne i ta, přilijeme trochu horké vody aby se nám vytvořilo malé množství šťávy.
osmahlé maso se zeleninou

Nyní je čas zažehnout sporák pod hrncem s vodou a dle návodu uvařit těstoviny.

A teď už jen zkusíme maso zda je měkké. Já jsem měla kus hovězího v biokvalitě, takže bylo poměrně rychle měkoučké a dost mu také pomůže pár hodin odležení v marinádě.
Zkrátka až budete mít maso měkké přidejte houby zbavené tvrdých středových terčíků, slité bambusové výhonky a ještě 1-2 minutky provařte.
V momentě kdy jdeme cedit nudle si rozpálíme druhou pánev s trochou oleje, opět tak 3-4 lžíce podle množství nudlí. Já jsem spotřebovala asi půlku toho balení co je na fotce se surovinami. Scezené nudle vyklopíme na rozpálenou pánev, zalijeme značnou dávkou sójovky tak 3-4 lžíce a osmahneme.

osmahlé nudle
Je to čínské jídlo a tak se zde olejem ani sójovou omáčkou rozhodně nešetří.


Teď už zbývá jen promíchat nudle s masem a zeleninou a můžeme mlaskat.
hotovo 2


 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Luboš Luboš | E-mail | Web | 15. listopadu 2011 v 22:39 | Reagovat

Asi takhle nějak bych to pojal :o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama