Tuňáková pomazánka

3. června 2010 v 15:24 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  pomazánky

sendviče

Nedávno jsem dostala nezvladatelnou chuť na svou oblíbenou tuňákovou pomazánku a to konkrétně na sendviče plněné touhle pochoutkou. Je to pomazánka poměrně zdravá, obsahující mořskou rybku, zástupce zeleniny v podobě cibule a mléčný výrobek - tvaroh, tak co by si mohli páni výživoví poradci víc přát?


suroviny

  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě - 2x 185g
  • 1 vanička měkkého tvarohu - 250g
  • 2 vrchovaté lžíce pomazánkového másla nebo flory
  • 6 menších nakládaných okurek
  • 1 malá cibulka
  • 2 lžičky plnotučné hořtice
  • cca 4 lžičky šťávy z citrónu
  • sůl
  • pepř

Z tuňáka si slijeme všechnu šťávu. Do misky dáme němu tvaroh, pomazánkové máslo (já ho zrovna doma neměla tak jsem sáhla po floře light a taky chutnala dobře), malou nadrobno nakrájenou cibulku, hořčici, sůl, pepř a promícháme. Do jiné misky si nastrouháme na jemném struhadle kyselé okurky, vymačkáme z nich šťávu aby nám ten tuňák nezačal zasejc plavat a přidáme je k ostatním surovinám.
s okurkou

Nakonec přidáme slitého tuňáka a citrónovou šťávu podle chuti a řádně promícháme aby se nám kusy tuňáka rozdělily a vše se spojilo.
hotovo

Pomazánku dáme odležet alespoň na pár hodin do lednice aby se nám chutě pěkně prolnuly a pak už sní naložte jak je vám libo.


Já jsem s ní promazala sendvičový chleba, přidala na plátky pokrájené vařené vejce, listy ledového salátu a prima svačina či večeře byla na světě.

sendviče2

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Pája Pája | Web | 5. června 2010 v 21:32 | Reagovat

A nechtěla byste si založit sendvičovou firmu =)

2 HaF HaF | Web | 11. června 2010 v 23:13 | Reagovat

Rybičky, ty já můžu!

3 Lůc Mác Lůc Mác | Web | 1. července 2010 v 21:38 | Reagovat

tuňákovou pomazánku mám moc ráda, tuhle variantu jsem ještě, ale nezkusila, takže díky za tip :)

4 PAVLÍNA PAVLÍNA | 1. prosince 2010 v 11:29 | Reagovat
5 zuzka zuzka | E-mail | 24. prosince 2010 v 19:37 | Reagovat

mnam mnam ... :)

6 nixx nixx | 3. ledna 2011 v 19:46 | Reagovat

Diky za recept, prave se pomazankou zivime

7 Michal Michal | E-mail | Web | 13. ledna 2011 v 15:29 | Reagovat

Tuňáka mám rád na všechny způsoby!

8 bara bara | E-mail | 29. ledna 2011 v 11:10 | Reagovat

naprosto úžasná pomazánka, jen jsem nestihla dát okurky, zato jsem kydla trochu tatarky:)

9 sladkyoblacek sladkyoblacek | E-mail | Web | 5. února 2011 v 10:07 | Reagovat

Tuňák je zkrátka naprosto úžasná rybí surovina ze které se dá vymyslet nepřeberné množství kombinací a všechny jsou mňam

10 Neo Neo | 29. června 2014 v 11:55 | Reagovat

Uplne nejlepsi tunakova pomazanka co jsem kdy mel :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama