Nadívaný hermelín

10. července 2010 v 20:53 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  sýry

hotovo2

V těchto časech nelidského horka jistě přijde vhod krom všelijakých salátů také plněný vychlazený sýr. Chutná báječně s kouskem křupavé bagetky, několika kuličkami hroznového vína a jeho příprava je otázkou pár minut.

suroviny

  • 2 hermelíny či camemberty
  • 1 větší stroužek česneku
  • 4 kolečka šunky
  • 1 trojúhelník taveného sýra
  • 1 lžička margarínu či másla
  • pepř
  • špetka sladké mleté papriky



Hermelíny rozpůlíme, vydlabeme půlky lžičkou
vydlabané hermelíny

a dáme vydlabané vnitřky do misky. Pokud se nám zadařílo vydlabat větší kusy, tak je ještě rozmělníme na menší. Šunku či dobrý šunkový salám (ano jsou i takové) nakrájíme na droboulinké kostičky a přihodíme do misky k vydlabanému hermelínu. Jestli máte kus šunky vcelku, tak ji nastouhejte na hrubším struhadle. Dále si do misky přidáme trojúhelník sýru, máslo, prolisovaný stroužek česneku, pepř a mletou papriku a dobře promícháme.
směs

Připravenou směs rozdělíme do všech vydlabaných půlek hermelínů a uhladíme náplň lžičkou.
naplněno

Teď už zbývá jen přitisknout vždy dvě naplněné půlky k sobě, lehce přitisknout, zabalit do alobalu a dát alespoň na pár hodin proležet do lednice.
zabaleno

A teď už si ulomte kousek dobré bagetky, hermelíny doplňte hroznovým vínem a lehká chlazená večeře je na světě, nebo vás snad nadívané hermelíny doprovodí při cestě k otevření láhve dobrého vína?

hotovo1

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 11. července 2010 v 23:00 | Reagovat

Zcela jistě to dobře chutná! U nás se dělá varianta s vlašskými ořechy.

2 sladkyoblacek sladkyoblacek | E-mail | Web | 20. července 2010 v 12:18 | Reagovat

No právě, s ořechy bych si ho taky ráda dala, ale moje drahá polovička ořechy v jídle nepapá, takže jsem musela vymyslet něco jiného.

3 HaF HaF | Web | 20. července 2010 v 22:14 | Reagovat

Taky občas dělám dvě varianty jídla, protože můj drahý pan F. vše nejí. U nás je tabu dušená mrkev, koprovka, játra a jiné vnitřnosti!(Přitom já s dětmi tato jídla můžem!)

4 DolceVita DolceVita | Web | 24. července 2010 v 19:32 | Reagovat

Tak takový výtečný hermelín bych si s chutí dala :-) Klidně by mohl být jen rozpečený, ale nutně k němu potřebuji naložené brusinky. Tu kombinaci mám ráda.

Pěkné léto! ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama