Hermelínová pomazánka

31. prosince 2010 v 17:04 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  pomazánky

namazáno


Blíží se nám bujaré oslavy konce již vyčerpaného, zážitky nabitého uplynulého roku a vítání roku nového, který jistě bude rokem ještě vydařenějším. A to se pak stoly prohýbají pod mísami chlebíčků a jednohubek, které jsou v českých domácnostech naprostou nezbytností. A tak přináším inspiraci na některé z pomazánek, které by mohly doplnit i váš sváteční stůl.



Budeme potřebovat:
  • 1 pepřový hermelín
  • 100g madelandu či eidamu
  • 100-150g šunkového salámu
  • 1 vejce na tvrdo
  • 2 větší nakládané okurky
  • 1 malá cibule
  • necelá 1 dcl bílého vína
  • 2 majonézy v sáčku
  • šťáva z citrónu
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

suroviny

Do mísy nastrouháme na hrubším struhadle hermelín
nastrouhaný hermelín

a na jemném struhadle vejce, tvrdý sýr a šunkový salám.
šunka a sýr

Do jiné misky si nastrouháme na jemném struhadle kyselé okurky, vymačkáme z nich šťávu aby nám pomazánka moc neplavala a přidáme je k ostatním surovinám. Cibuli si nakrájíme na jemno a šup s ní do misky.
nastrouháno

Teď už zbývá jen vše zalít vínem (nejlépe suchým), přidat kapku citrónové šťávy, majonézu, sůl, trošku petrželky - pokud máte po ruce čerstvou a nezbytný pepř.
smícháno

Všechno řádně promícháme a pomazánku dáme odležet alespoň na pár hodin do lednice aby se nám chutě pěkně prolnuly a pak už sní naložte jak je vám libo.


namazáno2

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Michal Michal | Web | 14. října 2014 v 15:21 | Reagovat

Tak tohle mě zaujalo, já dělám klasickou velmi jednoduchou, ale tohle vůbec nemusí být špatné :) Občas stojí za to nebýt konzerva a trochu hledat na netu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama