Plněné canelloni

30. ledna 2011 v 20:13 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  těstoviny

hotovo

Tenhle recept jsem objevila na jednom z mých oblíbených blogů a jelikož mi moc moc chutnal tak považuji za nutné Vás s ním, včetně drobných úprav, seznámit pro případ, že byste neznali Terezky blog.


suroviny



náplň:
  • 250g kuřecích prsou
  • 165g nakrájené brokolice
  • 3 mladé cibulky
  • 80g nivy
  • 120g tvrdého sýra (př. Ementálského typu)
  • 400g zakysané smetany
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
na zalití:
  • plechovka rajčat - 400g
  • 500 ml passaty - rajčatové pyré od Valfrutty
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka
dotažení:
  • kus mozzarelly na pizzu
  • kus uzeného sýra

Brokolici si rozebereme na růžičky, vypereme, povaříme v páře a rozkrájíme na drobné kousky. Kuřecí maso si nakrájíme na drobounké kousky (vše musí projít plnícím sáčkem s velikostí otvoru v cannelonu. Maso osolíme opepříme a osmahneme ho na pánvi. V míse smícháme prochladlé maso, brokolici, na jemno nakrájenou cibulku, nastrouhané sýry, prolisovaný česnek, zakysanou smetanu a vše dochutíme solí a pepřem.
směs k plnění

Troubu si nastavíme na 200°C a vezmeme si akurátně velký pekáček či zapékací mísu. Na dno nalijeme trochu passaty, přidáme špetku soli a pepře a bazalku.
zalité dno

Chopíme se canellonů a začneme je plnit připravenou směsí, naplněné je vkládáme jeden vedle druhého do zapékací nádoby. Když máme první patro plné pokryjeme canelloni natrhanými rajčaty z plechovky, přilijeme část passaty, osolíme, opepříme a přihodíme pár lístků bazalky.
1. vrstva

Následně zbudujeme z plněných canellonů druhé patro,
2. vrstva

které zalijeme zbytkem passaty opět osolíme, opepříme a přihodíme pár nezbytných lístků bazalky.
zalito

Nádobu vložíme do rozehřáté trouby a ponecháme ji 25 minut svému osudu. Poté poklademe vršek naplněného pekáčku na plátky pokrájenými sýry vhodnými k zapékání a vrátíme vše do trouby na posledních 10 minut do rozpuštění sýrů.
s rozteklým sýrem


Hotové canelloni vytáhneme z trouby a necháme je tak 10-15 minut odstát.
hotovo2

Pak už můžeme krájet na veliké porce a cpáti se do omdlení. Dobrou chuť.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Suntorn Suntorn | E-mail | Web | 16. listopadu 2011 v 9:07 | Reagovat

Asi takhle nějak bych to pojal :o)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama