Polomáčené tyčinky strojkové

29. listopadu 2012 v 9:05 | Barče, princezna1982@centrum.cz |  vánoční rozjímání






Polomáčené tyčinky strojkové

Dalším druhem cukroví, které děláme společně s kokoskami jsou polomáčené tyčinky. Je to další druh klasického obyčejného cukroví, které však mizí mezi prvními. Zadělání těsta je však trochu pracnější neboť je potřeba ho řádně utřít. Tak s chutí do toho.



potřebujeme:
  • 200g Hery
  • 150g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 400g hladké mouky
  • 50g solamylu
  • 1 prášek do pečiva
  • sníh ze 2 bílků
  • rybízová marmeláda na slepení
  • čokoláda na vaření a ztužený tuk (Omega)





Heru, moučkový cukr a žloutky si utřeme do hladké pěny. Přidáme mouku, solamyl, prdopeč a nakonec sníh z bílků. Těsto si přendáme na vál a propracovávávme a propracováváme až se nám vše pěkně spojí.



Pak s těstem šup do lednice nebo klidně i přes noc. Ztuhlejší těsto proženeme strojkem a tvoříme tyčinky.



Ty upečeme v předehřáté troubě tak 180-200°C, záleží jak vám peče trouba, pěkně do světla s růžovýmy okraji.



Po prochladnutí stáhneme z plechu a druhý den můžeme slepovat bohatou vrstvou rybízové marmelády a následně máčet tyčinka z poloviny v rozpuštěné čokoládě, do které jsme přidali trochu Omegy.



Pak šoupneme tyčinka někam do chladu aby čokoláda ztuhla a uložíme. Na Štědrý den už jen pocukrujeme a nandáme na slavnostní podnos.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama